Búvárklub
Búvárklub
Búvárklub
Búváriskola
Búváriskola
Búváriskola
Túrák & élmények
Túrák & élmények
Túrák & élmények
Hasznos
Hasznos
Hasznos
Galéria
kapcsolat
kapcsolat
Galéria
Váradi György
Adatlapja
Váradi György
Életrajz
 
Név, születési hely, idő, foglalkozás:
Váradi György, Budapest, Budapest, 1948., kereskedelmi vállalkozó
 
Rövid búvár-filmes életrajz
 
1964: megismerkedik az alapvető könnyűbúvár felszerelésekkel, érdeklődését a víz alatt megfigyelhető halak keltik fel először a tatai Fényes-forrásokban.
1967: Belép az FTSK Budapest Vízalatti Kutatócsoportba, a későbbi Delfin Könnyűbúvár Szakosztályba.
1968: Először jut el az Adriai-tengerre, Mljet szigetre, ahova azután több évig visszajár. Vadászik, és gyűjt, sőt mongúzokat is fog, többek között a Fővárosi Állatkert számára.
1969-1979: Részt vesz a Delfin szakosztály téli-nyári hazai túráiban, barlangkutatásaiban, ipari búvármunkáiban. Merül az Esztrámosi-, Molnár János-, Hévizi- és Tapolcai barlangokban.
1975: klubszinten, de a CMAS akkori szabványainak megfelelő kétcsillagos búvárminősítést szerez.
1979: Egy délegyházi tanyára költözik és ott él 1995-ig. Állatokat tenyészt, tavat bérel, lovas-fotós turizmussal is foglalkozik, és sokszor magányosan merül a tavakban, de időnként az Adrián is.
1992-ben nemzetközi (CMAS) kétcsillagos búvárminősítést szerez.
1995: Budapestre költözik és életmódot vált, valamint belép régi sporttársai közé a Korall Természetbarát Búvár Klubba. Ekkortól inkább a "magyar tengerhez" kötődik és foglalkozni kezd egy "Balaton Akvárium" megteremtésével Tapolcán, amely a magyar vizek élővilágának bemutatását szolgálná. Eközben egyre többet utazik és közben merül is Cipruson, Tunéziában, Görögországban, Svédországban és a Kanári-szigeteken. Közben fotózik is, de inkább az amatőr filmezés válik szenvedélyévé.
1999-2005: Számos közös trópusi búvártúrán és egyéni utazáson vesz részt Egyiptomban, Indonéziában, Szudánban, de eljut Albániába, Galapagos-ra, a Húsvét-szigetre és Ausztráliába a Nagy Korallgáthoz is. Eközben amatőr úti filmeket készít immár digitális kamerával és a legszebb, legérdekesebb élményeit fényképen is megörökíti.
 
Tagságok
 
1967--1980: FTSK Delfin Könnyűbúvár Szakosztály
1995-- Korall Természetbarát Búvár Klub

 
Cimkék: váradi györgy korall búvártanfolyam búvároktatás búváriskola cmas
© Copyright 1980-2012 KORALL Természetbarát Búvár Klub és Búváriskola